Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kicsrécsei vendégváró


Fontosabb események:
· Búcsú szüreti felvonulással (augusztus)
· Lovagolási lehetőség
· Lovas szekérrel kirándulás
· Művésztelep (időszakosan Kendlimajorban)
Kisrécsén, Kendli szomszédságában működik a Kisrécsei Sport- és Túralovas Egyesület, mely munkájával és kezdeményezéseivel jelentősen élénkíti a térség lovassportéletét. A hozzá kapcsolódó lovasudvar, kiegészítve egy többágyas falusi szálláshellyel, nyári gyerektáborok mellett lovas túrákat is rendez. A település közelében lévő hajdani községi legelő (Kecskevölgy) lovas-turisztikai hasznosítása lendületet tudna adni az itteni és a térség vendégfogadásának. A helybéli bisztró turisztikai jelentősége lényegesen növelhető lenne némi átalakítással egy tájjellegű szórakozóhellyé hangulatos terasszal, lovas- és lovas-kocsis pihenővel.
A Kisrécsei Sport- és Túralovas Egyesület ötödik alkalommal szervezett vadászlovaglást. Legutóbb 2007. április 30-án.
Kisrécse határában található Kiendlimajor.
Kendliben már nyolc éve működik messze a térségen túl ismert és elismert nemzetközi művésztelep, egy kéthetes nyári és egy egyhetes téli táborral. Sok neves hazai és külföldi művész alkot itt együtt, különbözı programokkal kísérve. 2006–ban bővült a telep épületállománya és létrejött egy szervezet, mely „Művészeti Akadémiát” alapított, állandó művészeti tevékenységet megcélozva.
Kendli másik attrakciója az úgynevezett „Nosztalgia parasztudvar”, mely a parasztudvar hangulatot vendégfogadással és muzeális légkörrel egyesíti. Régi
mezőgazdasági gépek, háztartási eszközök, továbbá gyümölcs, szőlő,
található itt, sokféle állatfajta (lovak, pónik, baromfik stb.) társaságában. Különböző
programok, mint sütések kemencében, lovas túrák, lovaskocsis és gőzmozdonyos
kirándulások tartoznak az udvar programajánlatához. Számtalan, többnyire külföldi vendég fordul meg itt.