Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kisrécse szellemi értékei


Első írásos említése a községnek 1264: Rethe, 1757: Kiss-Récse. Kisrécse azok közé a települések közé tartozik, melyről középkori adatokat közöl Holub József Zala megye története a középkorban című munkájában:1325-ben Récse birtok határjárásában Kurász faluról olvasunk, mely Récse mellett feküdt.
A 20. század hatvanas éveiben földrajzi neveit felgyűjtötték.
Révai nagy lexikonából megtudhatjuk, hogy 1910-ben 343 magyar lakosa volt.
Zala megye kézikönyvéből tudjuk, hogy 1934-ben 186 fő lakosa volt a falunak.
A Magyar Nagylexikonból tudjuk, hogy 1910-ben 343-an, 1990-ben 209-en lakták a falut.

1996 októberében zárult annak a falutörténetnek az adatgyűjtése, mely a Ki kicsoda Zala megyében? címet viseli. Ez az összefoglaló jól összegzi az addig megjelent ismereteket.
Zala megye 1997-ben kiadott színes atlaszában magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről.
A Pannonhát tájpark című kiadvány honlapján képeket is találunk a településről.
Kisrécse község településrendezési tervéből részletek olvashatók amelyet 2005-ben készítettek. Önkormányzatok információs adatbázisa sok hasznos információval szolgál. A honlapon Kisrécse elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján.
További érdekes linket a tematikus lintárban találhat.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
galerzsebet(kukuc)nagykar(ponthu)
Gál Erzsébet