Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kisrécse épített értékeiKisrécse Nagykanizsától 8 km-re, északkeletre találhtó. A régi Budapest - Nagykanizsa országúttól északra, a 7-es útról is megközelíthető. Hangulatos dombvidéken fekszik.

2007. március 8-án újra kinyitott a könyvtár amelyet a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működtet, Kisrécse Önkormányzata megbízásával, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása keretében.
Az önkormányzat udvarán emeltek emlékművet a millennium tiszteletére.

Kisrécse határában található Kiendlimajor. Kendlimajorban már nyolc éve működik az ismert és elismert nemzetközi művésztelep. Sok neves hazai és külföldi művész alkotott már itt. Kendliben már nyolc éve működő művésztelep, egy kéthetes nyári és egy egyhetes téli tábort szervez az alkotóknak. Sok neves hazai és külföldi művész alkot itt együtt, különböző programokkal kísérve.
2006–ban alakult meg a művésztelepet működtető Művészeti Akadémia, amely művészeti alkotótáborokat szervez. Ebben az ében bővült a telep épületállománya és a létrejött szervezet állandó művészeti tevékenységet célozza meg.Kendli másik attrakciója az úgynevezett Czinki „Nosztalgia parasztudvar”, mely a parasztudvar hangulatot vendégfogadással és muzeális légkörrel egyesíti. Régi mezőgazdasági gépek, háztartási eszközök, továbbá gyümölcs, szőlő, található itt, sokféle állatfajta (lovak, pónik, baromfik stb.) társaságában. Különböző programok, mint sütések kemencében, lovas túrák, lovaskocsis és gőzmozdonyos kirándulások tartoznak az udvar programajánlatához. Számtalan, többnyire külföldi vendég fordul meg itt.
Kisrécsén, Kendli szomszédságában működik a Kisrécsei Sport- és Túralovas Egyesület, mely munkájával és kezdeményezéseivel jelentősen élénkíti a térség lovassportéletét. A hozzá kapcsolódó lovasudvar, kiegészítve egy többágyas falusi szálláshellyel, nyári gyerektáborok mellett lovas túrákat is rendez. A település közelében lévő hajdani községi legelő (Kecskevölgy) lovas-turisztikai hasznosítása lendületet tudna adni az itteni és a térség vendégfogadásának. A helybéli bisztró turisztikai jelentősége lényegesen növelhető lenne némi átalakítással egy tájjellegű szórakozóhellyé hangulatos terasszal, lovas- és lovas-kocsis pihenővel.
A Kisrécsei Sport- és Túralovas Egyesület minden évben szervez vadászlovaglást.

Kicsiny falu, gyönyörű környezetben.
Képek
a faluról.
Aki csendre vágyik pihenni szeretne az a legjobb helyen jár.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
galerzsebet(kukuc)nagykar(ponthu)
Gál Erzsébet