Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Könyvtár

Nyitva tartás: hétfőn 15.00-17.00 óráig, kedden 8.00-12.00 óráig.

Mozgókönyvtár

jelenléte a településen hétfőn 15.10-16.30 óráig.
__________________________________________________________________________________________________


Kedves Kisrécseiek!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a könyvtári nyitva tartás megváltozott:
hétfő 15.00-17.00 óráig, kedd 8.00 – 12.00 óráig, a mozgókönyvtáros jelenléte hétfőn 15.10 – 16.30-ig várható.
Továbbra is korszerű szolgáltatásokat nyújtunk a település lakóinak. A könyvek mellett pl. videót, DVD-t, hangoskönyvet, nyitvatartási időben újságolvasást ajánlunk népszerű folyóiratokból: Nők Lapja, Képes Sport, Vidék íze, Lakáskultúra, Csodakert, Ifjúsági Magazin, National Geographic. Legfőbb segítőnk az Internet, mert a kisrécseiek várható igényeit is kielégíteni képes, közvetlen kapcsolatot hoztunk létre a kanizsai könyvtárral. A beiratkozott olvasók a NAGYKAR* védett felületéhez is jogosultságot kaphatnak, mellyel további 15 000 dokumentumot tekinthetnek meg.
A http://www.kisrecse.nagykar.hu című honlapon bemutatkozik a község szellemi, természeti és épített értékeivel.
További lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban.
Az új nyitvatartási rend kezdete: 2010. február hónap közepe.

A kisrécsei lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Nagykanizsa, 2010. február 17.

Tisztelettel:

Czupi Gyula
igazgató


*A NAGYKAR mozaikszó, melyet a NAGYkanizsai Kistérségi Adatkezelő Rendszer szóból alakítottunk ki.




2007. március 8-án újra nyitott könyvtárunkat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Kisrécse Önkormányzata megbízásával, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása keretében. Ezzel Kisrécse nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlapcsaládhoz is hozzájut a nyitás
pillanatától. A kisrécsei lakosoknak ingyenes a beiratkozás, mellyel egyben a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.
Az itt fellapozható honlapoldalak segítségével a könyvtár eseményei, működése követhető figyelemmel.


Képek
Könyvtárosok Kisrécsén


Kedves Kisrécseiek!


A kisrécseiek már második éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 13-tól új időpontban:
csütörtökönként 14:00-15:20-ig

várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2007-től a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Kisrécsén, hogy a falu minden lakójára jutott belőle egy dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 14-féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatnia a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó Motor, Autó Piac, Autó Magazin, GameStar, Magyar Konyha, Príma Konyha, Nők Lapja, Bors, Képes Sport, Praktika, Kutya).
A nyitvatartási idő alatt használható két számítógép segítségével az érdeklődőket – a kezdőket, idősebbeket is – megtanítjuk a számítógép és az internet használatára.
A kisrécsei olvasók főként a szépirodalmi könyveket kölcsönzik szívesen, de kötelező olvasmányok elemzésével kapcsolatos könyveket is kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Kisrécse Önkormányzata megbízásából, a Zalakarosi Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Kisrécse nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.kisrecse.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Kisrécséről.

Szeretnénk, ha a Kisrécsén élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba, és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden csütörtökön a nyitvatartási időben. A kisrécsei lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Kisrécse – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár


Insert failed. Could not insert session data.